fredag 23 april 2010

KASTRERA MERA!

Om alla som har huskatter kastrerade sina katter så skulle förhoppningsvis de hemlösa katternas antal minska lite för varje år som går.

Ni vet väl att eran okastrerade hankatt hoppar på alla honor oavsett om dom har ett hem eller är hemlösa. Resultat att alla hemlösa honor föder fler ungar till hemlöshet som i sin tur föder osv. Honor som har hem behöver ej få s.k. hoppsankullar p.g.a. av dom inte blivit kastrerade.
Här kan du läsa om kastrering.
http://hittekatter.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=1a2a10f3-9ead-4edc-87df-35cf547854b0&GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup


Alla hemlösa katter lever ett hårt liv med svält samt ofta förfrysningsskador vintertid. Sen tillkommer alla andra faror med att vara en utsatt hemlösning. Ofta blir dom bortjagade när dom söker värme och kärlek. Sparkar och slag hör till vardagen. Trafiken är en fara för alla utegående katter.

Nu i vårtider finns det massor av dräktiga honor som behöver komma in. Några får ett stödhem andra föder ute. Det är ont om stödhem!

Kan du ställa upp som stödhem? Gå in på http://hittekatter.ifokus.se/ där finns det alltid katter som behöver stödhem eller permanent hem.

Det finns ingen risk att huskatten försvinner. Ca 100.000 hemlösa katter finns bara i Sverige. Många Katthem, föreningar och privatpersoner jobbar med att fånga, kastrera och ordna nya hem till katter hela tiden. Men resurserna räcker inte till och kommunerna gör ingenting för att underlätta. Inga bidrag!

Flera Katthem behövs och och fler som stöder verksamheten med pengagåvor samt hem till katterna.

Gå in på denna länk så kanske du hittar ett Katthem eller förening i din närhet som du kan stödja. Ingen slant är för liten. Många bäckar små blir snart en stor Å.

http://hittekatter.ifokus.se/Links/?GroupType=Se.iFokus.Community.Board.ForumGroup

Hjälp till du med, att dra ditt strå till stacken, antingen med att genast kastrera dina katter, ställa upp som stödhem eller skänk en slant.

Tillsammans kanske vi på sikt kan minska på antalet hemlösa katter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade